Építőanyagok profiktól

Fuvar-oda a bányák partner

Sokat gondolkodtam azon, hogy miként is álljak neki ennek a cikknek. Egyrészt azért mert nem szoktam, pláne nem nagyon szeretem azokat az embereket, akik feleslegesen nyavalyognak valamin vagy éppen pont az ellenkezőjét teszik és a mai divatos szóval agyon hype-olnak valamit. Na most én ezzel a cikkel pont a második csoport tagja leszek, de teszem ezt büszkén felvállalva. Nemsokára kiderül miért is írom ezt.

Építőanyag bárhova

Egyszerű családi ház építkezésbe fogtunk lassan fél éve és a kivitelező tanácsára a fuvar-oda csapatától rendeltük mindig az építőanyagot, mert állítólag náluk elképesztően olcsón és jó minőségben lehet vásárolni. Amikor felmentem a honlapjukra, azonnal megnéztem milyen építőanyagokat forgalmaznak és konstatáltam, hogy gyakorlatilag minden olyan termékük van, amire nekünk majd az építkezés során szükségünk lesz. Úgy döntöttem el is megyek hozzájuk és megvizsgálom közelebbről is a telephelyet.

Sóder egyenesen a bányákból

Amikor a telephely vezetője végigvezetett az alapanyagaik hatalmas hegyei között, azonnal tudtam, hogy egy problémával itt nem fogunk találkozni. Mégpedig azzal, hogy hiány lesz valamelyik anyagból, és emiatt állni fog az építkezés. A minőségi dolgokról beszélgetve elmondta, hogy ők a nyitásuk során nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy minden vevő igényeit ki tudják elégíteni legyen szó az egy speciális, közterekre és óvodákba való homok, extra minőségű cement vagy éppen különböző frakciójú sóder az építkezésekre.

Amikor a bányáknak előadták az igényeiket nagyon bátrak voltak. Elmondásuk alapján majdnem három hónapos beszélgetések előzték meg az első látogatásukat a bányákban a különböző kivitelezőkkel, annak érdekben, hogy megtudják mire és milyen áron lenne igényük. Ezzel a „piackutatással” meglepték a kivitelezőket, akik nem voltak ilyen bánásmódhoz szokva és ezzel máris szereztek egy olyan előnyt, amellyel össze tudták rakni gyakorlatilag az első megrendelőiket. Így ezzel a tudattal könnyen mehettek le a bányákkal tárgyalni, hiszen tudtak egy olyan ígéretet vállalni, amely nagyon vonzó volt a számukra.

Ezáltal olyan szerződéseket voltak képesek megkötni, amely sok esetben exkluzivitást jelentett a számunkra, amely olyan árat jelentett az akkori piacokon, amellyel évekre előre garantálva volt a megrendelés állományuk. Mert hogy akkor ráadásul, ahogy elmesélte a vezető hatalmas építőipari boom volt, így a rengeteg építkezésre rengeteg építőanyag is kellett, és ez úgy vitte a hírüket, mint a homokot a szél a sivatagban. Mindent beterített és könnyedén lehetett mazsolázni a megrendelések között. Szinte alig volt kivitelező a piacon, aki ne hallott volna róluk és alig volt más kereskedő, aki versenyezni tudott volna az áraikkal.

Ebből kifolyólag sikerült garantálni, hogy a mi építkezésünkre is a lehető legjobb minőségű és fantasztikusan olcsó áron kiszállított építőanyagok jöjjenek folyamatosan.

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.