A platós kisteherautó bérlésről

Miért érdemes igénybe venni a platós kisteherautó bérlést?

  A platós kisteherautó bérlés akármelyik szezonban hasznos segítség lehet, hogyha az ember szállítani szeretne. Magánszemélyként is lehet szükségünk ilyen járműre, azonban vállalkozásoknál kifejezetten nagy segítséget jelent, hogyha időnként lehetősége van az embernek bérlésre. Érdemes tehát áttekinteni, hogy kinek és mikor érdemes bérelnie, hogy miért pont a platós kisteherautó bérlés a legjobb választás bizonyos esetekben, illetve arról is érdemes néhány szót ejteni, hogy hogyan működik a bérlés folyamata.

Mit kell tudni a platós kisteherautó bérlésről?

Bérelni ma már számos eszközt és felszerelést tudunk, ezek közül a platós kisteherautó sem kivétel. Amikor az embernek csak egyetlen alkalommal van szüksége erre a járműre, akkor természetesen szóba sem jöhet a saját jármű beszerzésének abszurduma. Azonban sok vállalkozó gondolkozhat el az ötleten, hogyha sűrűbben van szüksége egy platós teherautóra. Érdemes ilyenkor mérlegelni, melyik opció a költséghatékonyabb: saját járművet vásárolni vagy inkább bérelni egyet. A bérlés tekintetében többfajta lehetősége is van az embernek, amelyeket érdemes megfontolni a logisztika szempontjából. Változik a bérlés konkrét ára például, hogyha nem csupán egy-egy napra akarjuk kölcsönözni a járművet, hanem egyszerre több napra, akár huzamosabb időre. Akár előfordulhat az is, hogy folytonosan szükségünk van a járműre. Ilyenkor sem kell rögtön a vásárlásban gondolkozni, hanem akár külön szerződést is köthetünk a céggel megbeszélt ár alapján. Miből is áll azonban a bizonyos mérlegelése annak, hogy melyik verzió éri meg jobban: először tekintsük át a vásárlással járó költségeket.

Platós kisteherautó bérlés vagy vásárlás?

Ha az ember a cégének saját járművet szeretne, az nem kell, hogy a saját tulajdonában legyen, azonban van, hogy ez az opció az előnyösebb. Költségek tekintetében először is számolni kell egy saját járműnél a vásárlás, átíratás összegével, amely természetesen mind körül a legnagyobb, valószínűleg még használtan is milliós tétel. Ezen felül azonban még számos költséggel számolni kell, bele kell kalkulálni az összes vizsgáztatási költséget, továbbá a karbantartás és a kötelező biztosítás is jelentős költségekkel jár.  Milyen költségekkel jár egy bérlés? Természetesen a kölcsönzés költségével és a benzinnel kell ilyenkor számolnunk, illetve érdemes lehet ilyen esetben rákérdezni az esetleges biztosítás kérdésére. Felmerülhet természetesen az a kérdés is, hogy az ember mégis honnan tudja, hogy milyen bérleti díjak vannak. A Határautónál azonban ez is könnyedén megtehető, csupán fel kell menni a honlapjukra, ahol nem csak az autók típusa szerint, hanem konkrét járművek kölcsönzési díját lehet megtekinteni. A platós kisteherautó bérlés tehát még könnyebben is mehet, mint gondolnánk. Így könnyen eldönthető az is, hogy mekkora járművet válasszon az ember, hiszen a számadatok nem mindig mondanak túl sokat az embernek, és így egy kevés szemmérték is járulhat a könnyebb döntéshez, hiszen minden jármű képe megtalálható az interneten.

A platós kisteherautó bérlés télen is megéri?

Télen akár még magánszemélyként is jobban megérheti a platós kisteherautó bérlés, hiszen ilyenkor sokaknak van szüksége fára a fűtéshez. Sokan vállalnak ilyenkor erdőtisztítást, de akár saját erdőrész esetében sem biztos, hogy mindenkinek van egy célnak megfelelő kisteherautója. Ha azonban néhány napra kölcsönöz az ember egy ilyet, akkor a platós kisteherautó bérlésnek hála sokkal gyorsabban, egy hét alatt akár egy egész téli tüzelőt össze lehet szedni, így már nem fog az ember feje amiatt fájni, hogy nem lesz elég meleg a lakásban.

Persze télen sem csak a fák szállításához megfelelő ez a jármű, azonban talán a bútort ebben a bizonytalan évszakban inkább ponyvás verzióval szállítsuk, habár a csapadékkal és a páratartalommal minden évszakban érdemes számolni.

A platós kisteherautó bérlés folyamata

Ahogy azt már korábban említettem, akár már a honlapot megtekintve könnyedén ki tudja az ember választani a megfelelő járművet kép és részletes leírás, illetve a kölcsönzési díj figyelembe vételével. Így a döntés tehát nem nehéz feladat. Ezután telefonon akár le is foglalhatjuk a platós kisteherautót, hogy a kölcsönzés helyéhez érve már tulajdonképpen más feladatunk ne is legyen, mint aláírni a megfelelő papírokat, és vezethetünk is.

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a platós kisteherautó bérlés mind magánszemélyként, mind vállalkozóként nagyon előnyös lehetőség, amely minden évszakban a segítségünkre lehet. A platós kisteherautó bérlésnek köszönhetően olyan dolgokat is biztonsággal és gyorsan tudunk elszállítani, amire a saját járművünk nem lenne képes, és saját teherautót vásárolnunk túl költséges, vagy pusztán előnytelen lenne ebből a szempontból. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen sok pénzt lehet spórolni a platós kisteherautó bérléssel még abban az esetben is, hogyha egyébként akár napi szinten is szükség lenne a járműre.

 

Kategória: Default | A közvetlen link.