Műterem bérlés Budapest központjában

Profi fotósként sok fejfájást okoz a megfelelő műterem megtalálása Budapesten. Nem is a kínálat számával van baj, mivel számszerűleg van bérelhető műterem Budapesten éppen elég. A probléma sokkal inkább a minőségben, az árban és a kis apróságokban keresendő – és sajnos található is.

Műterem kiválasztása

Minden fotós más és más, de vannak dolgok, amikben mindenki egyetért. Például kiváló minőségű képet csakis a legjobb minőségű eszközökkel lehet készíteni. Hiába profi a fotós, ha pocsék a fény és gyenge a fényképezőgép. De azért reméljük, hogy egy profi gépről és profi fotósról beszélhetünk, akkor pedig már csak egy egy fontos dologra van szükség a tökéletes képhez, ez pedig nem más, mint egy jól felszerelt fotó műterem. De mitől is lesz egy fotóműterem átlagon felüli, a tömegből kiemelkedő? Vegyük sorra!

Egy jó stúdió:

  • rendelkezik megfelelő mennyiségű természetes napfénnyel
  • rendelkezik a legprofibb lámpákkal és fénytechnikával
  • van sok háttere, amit szabadon fel lehet használni
  • vannak bérelhető, extra kiegészítői
  • rugalmasak, jófejek az ott dolgozók
  • könnyen megközelíthető
  • árban is jó

Ennyi mindennek megfelelni embert (és fotóstúdiót) próbáló feladat. A legtöbbnek sajnos nem is sikerül.

Műterem árak és minőség

A leggyakoribb probléma, hogy az ár és a minőség nincs párhuzamban. Sok olyan műterem létezik, ahol elképesztően magasak az árak, pedig csak egy padlásból áll az egész műterem, és nincs is rendes felszerelése. Sokkal kellemesebb eset, hogyha olyan helyet talál a fotós, ami rendelkezik minden szükséges profi felszereléssel, de mégsincsenek elszállva az árak. Ilyet találni például a 1134 Budapest, Taksony utca 1 szám alatt is, G3 Fotóstúdió néven – meglepően alacsony árakkal dolgoznak, ahhoz képest, hogy milyen profi felszerelést adnak. Nem véletlen, hogy rengeteg profi fotós, magazin és hazai híresség jár oda. Mivel több terem közül is választhatunk, nyugodtan megpróbálkozhatunk az időpont foglalással, szerencsénk lesz, a legtöbb esetben találni még szabad helyet. De ha nem, akkor sem érdemes máshova menni, nekem csak negatív tapasztalatom van más helyekkel. Érdemesebb inkább várni egy pár napot a G3-ra, ez a legjobb ár-érték arányban.

Kategória: Műterem | A közvetlen link.