Ellenanyag teszt, avagy mindent a Covid tesztekről

Ellenanyag teszt, avagy mit tud egy ilyen jellegű ellenanyag teszt?

Alapvetően úgy gondolom, hogy már szinte mindannyian doktorálhatnánk a Korona vírus elleni oltásból tesztek fajtájiból legyen az PCR vagy ellenanyag teszt vagy akár csak sima gyors teszt. Annyi mindent tudunk és gondolunk és hangoztatunk a vírusról, hogy igazából már magunk sem tudjuk, hogy mi igaz és mi nem és mit hiszünk el és mit nem. A mindennapjaink szerves részévé vált ez a teljes pandémia és úgy érezzük, mindannyian okosabbak vagyunk tulajdonképpen mindenkinél. Természetesen ez nem igaz és abszolút nem ajánlatos az, hogy az embereknek nagyon nagy része virológusok kutatásait csípőből felülbírálják, csak azért mert mondjuk, úgy gondolják, hogy nekik mindenben mindig igazuk van és nincsen olyan terület, amihez mondjuk, nem értenek. Véleményem szerint a legnagyobb hülyeség ilyen esetben az, ha minden ellen lázadunk és meg akarjuk, azt mutatni mekkora individuumok vagyunk, hogy nekünk aztán senki, de senki se parancsolhasson. Én személy szerint úgy gondolom, hogy elképesztő hülyeség ez és inkább mindenki legyen a híve annak, hogy jobb minél hamarabb túl lenni a járványon. Úgyhogy oltassuk be magunkat és ameddig erre nincsen, még lehetőségünk addig teszteljük magunkat rendszeres jelleggel. Hiszen elképesztően fontos, hogy amint bármiféle tünetet érzünk, magunkon azonnal forduljunk az orvosunkhoz és teszteltessük le magunkat, hiszen inkább tudjuk meg mihamarabb, hogy koronások vagyunk, hogysem végig fertőzzünk mindenkit, aki a környezetünkben tartózkodik. Számomra például elképesztően fontos a szeretteim védelme, kiváltképpen a nagyszüleimé így amint csak meg is fordul a fejünkben az, hogy netalán érintkeztünk koronással vagy esetleg olyan tüneteket tapasztalunk magunkon melyek akár utalhatnának korona vírusra is azonnal érdemes magunkat tesztelni, hiszen így még meg tudjuk előzni azt, hogy esetlegesen komolyabb bajokat, netalán szövődményeket okozzanak az emberekbe az adott vírus okozta reakciók. Így ténylegesen nagyon ajánlom a tesztek mihamarabbi elvégzését, hiszen ez nagyon nagymértékben tud segíteni abban, hogy megbizonyosodjunk afelől, hogy a járvány betegséggel állunk e szemben vagy sem. Így tényleg mindenkinek javaslom a rendszeres tesztelést, pláne ha ki van téve közvetlen veszélynek fertőzés terén. a tesztek közül is leginkább a szerológiai vizsgálatot ajánlom, vagyis más nevén, mondhatni közismertebb nevén az ellenanyag tesztet, mely a vérünkben levő antitesteket mutatja ki. Az alábbiakban röviden ismertetném az adott teszt működését és hatékonyságát.

Ellenanyag teszt, avagy miért tartom jobb opciónak, mint a PCR tesztet?

Az ellenanyag tesztek vagy hivatalos nevükön szerológiai tesztek valójában a specifikus antitesteket képesek kimutatni a vérmintákból, egészen pontosan a vírus ellen fellépő szervezetünk olyan ellenanyagokat termel, melyet képes kimutatni az adott teszt a vérmintából tulajdonképpen egészen hosszútávra visszamenőleg. Ez a teszt tulajdonképpen a szervezet válaszreakcióját képes kimutatni a vírusra, mely alapján egészen pontosan meg lehet határozni, hogy voltunk e már korona vírusosok vagy sem. Ha még mindig nem lenne, teljesen tiszta egészen pontosan arra megy ki ez a teszt, hogy azzal szemben, hogy a PCR illetve az antigén teszt pontosan azt hivatott bizonyítani, hogy jelen esetben, a szervezetünkben jelen van e vírus, vagyis jelen esetben fertőzöttek vagyunk e vagy sem. Míg az ellenanyag teszt nem a jelenlegi állapotunkat vizsgálja, hanem azt, hogy a vérünkben jelen van ezen az ellenanyag, vagyis egészen pontosan a szervezetünknek az elmúlt időszakban elő kellett e már állítania olyan védekezést miszerint szükséges volt felvennie a harcot a korona vírussal, tehát volt e már bennünk bármiféle ellenanyag az elmúlt időszakban. Ezt mutatja meg nekünk a Synlab ellenanyag teszt is.

Az ellenanyag teszt értékelése

Amennyiben ennek az eredménye pozitív akkor egyértelműen átment már rajtunk a vírus akár érzékeltük akár nem és a szervezetünk fel is vette már a harcot az adott korral akár érzékeltük akár nem. Így tulajdonképpen megállapíthatjuk, hogy egészen valószínű, hogy már immunisak vagyunk az adott vírusra, sőt amennyiben megjött a pozitív eredményünk kifejezetten ajánlom a vérplazma adását is, hiszen elképesztően sok embernek tudnak azzal segíteni, hogy ha vérplazmát adnak azok, akik már átestek a víruson. Éppen ezért ajánlom mindenkinek a Synlab ellenanyag tesztjeit ugyanis elképesztően fontos tud lenni, hogy tudjuk, hogy mi még a veszélyeztetett kategóriába tartozunk e vagy már immunisak vagyunk az adott vírusra

Kategória: Default | A közvetlen link.